8.27.2013

Gala de Circ Manresa


La Crica apuja el llistó de la Gala de Circ de la Festa Major de Manresa

En la tercera edició, l'espectacle aplega números premiats i incorpora músics en directe Jordi del Río protagonitza l'oferta per a públic familiar

27.08.2013 | 00:00
De dalt a baix: Oriol Garriga, Rat Serra i Javi Soler, de La Crica; i Jordi del Río
De dalt a baix: Oriol Garriga, Rat Serra i Javi Soler, de La Crica; i Jordi del Río 
La Gala de Circ de la Festa Major de Manresa, coordinada per l'associació La Crica, arriba a la tercera edició incrementant "la qualitat tècnica i artística" de la mitja dotzena de companyies que hi intervindran, segons assenyala Rat Serra. Però aquesta no és l'única forma que els organitzadors han trobat per apujar el llistó de l'espectacle. A més, enguany s'hi incorpora una banda de quatre músics de Terrassa, que provenen de diverses formacions jazzístiques i que faran lluir quatre dels sis números que es presentaran.
Els organitzadors també destaquen que una gala com la que es podrà veure dijous (20.30 h) al teatre Kursaal comporta "un plus de risc que no té un espectacle de circ ja tancat", perquè "es gesta en la distància i els artistes només es troben el mateix dia, i potser no es coneixen prèviament. És una suma d'energies que es defensa a fons a l'escenari", diu Serra. La Crica també ha volgut, enguany, donar l'oportunitat a un estudiant de circ emergent d'actuar amb artistes ja consolidats. Així, pujarà a l'escenari del Kursaal Eva Expósito, que treballa la xarxa aèria, que és un element no gaire vist.
La resta del cartell és format, segons Serra, pel "millor en circ de Catalunya". El malabarista Ramiro Vergaz farà un número premiat al Campionat Europeu de Ball Swing; la Cia. Morosof, amb el quadrant coreà, ha guanyat la medalla de bronze al Festival Mundial de Circ del Demà, a París; i en el mateix certamen van ser reconeguts, amb Balagans, Manel Rosés i Guillermo Aranzana, que a Manresa oferiran números en solitari.
El circ encetarà un cap de setmana teatral que divendres (18.30 h) passarà pel teatre Conservatori amb Clic!, el primer muntatge en solitari de l'artesenc Jordi del Río, que protagonitza l'oferta per a públic familiar. L'actor, nascut a Manresa, afronta amb "una especial il·lusió" aquesta funció.