10.31.2013

Els espectadors d'arts escèniques han caigut un 31,4 % els últims cinc anys


 • Els espectadors d'arts escèniques han caigut un 31,4 % els últims cinc anys mentre que els del cinema han experimentat un descens de gairebé l'11 %, segons les dades fetes públiques ahir per la Fundació SGAE corresponents a 2013.
  Segons va explicar el president de la Fundació, Antonio Onetti, es tracta d'una radiografia de la situació de la indústria cultural a Espanya que posa de manifest com aquest sector, que «sobreviu en un estat d'abandonament», necessita «una política cultural de l'Estat».
  L'anuari xifra en gairebé un 27 % el descens en el nombre de representacions d'arts escèniques des de 2008, amb una baixada en la recaptació del 20,18 %.
  Aquestes caigudes, amb ser notables, estan lluny de la que ha patit la dansa, que ha perdut un 43,41 % del nombre de representacions, el que la situa, segons segons que va explicar el secretari de la Fundació SGAE, Francisco Galindo,, «en tràngol de desaparició».
  En cinema, el nombre de funcions ha caigut un 10,95 %, amb una disminució del 13,51 % en nombre d'espectadors, encara que la recaptació en taquilla descendeix sol un 1,82 % a causa de l'increment del preu de les entrades.
  La música clàssica va experimentar un descens en aquests anys del 15,91 % en el nombre de concerts i els concerts de música pop en viu un 16 %, baixada que arriba al 48,44 % en les vendes de música gravada.
  Durant l'any passat es van celebrar 116.446 concerts a Espanya, un 4,3 % menys, amb 26 milions d'espectadors i una recaptació de 171,7 milions d'euros, en un sector al qual li està afectant greument el descens en la contractació per part de les entitats públiques, segons la SGAE.