Passa al contingut principal

II JORNADES TÈCNIQUES D'ARTS DE CARRER

FORMACIÓ: II JORNADES TÈCNIQUES D'ARTS DE CARRER. LA INTERNACIONALITZACIÓ EN LES ARTS DE CARRER (12 d’abril, Barcelona)

Proposta especialment recomanada per l’APCC

El Servei de Desenvolupament Empresarial i l'Àrea de Promoció Internacional de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), en col·laboració amb FiraTàrrega, organitzen les II jornades de formació amb la finalitat d'impulsar, fomentar i desenvolupar el treball i la professionalització de les arts escèniques de carrer.

OBJECTIUS

Amb la voluntat de continuar donant eines professionals als diversos agents vinculats a les arts de carrer de Catalunya, aquesta segona edició de les Jornades se centrarà en la internacionalització de les arts escèniques de carrer. D'una banda, un dels objectius és el de donar a conèixer la tasca pública dedicada a fomentar la internacionalització de les companyies catalanes i alhora donar veu a diversos agents (festivals, distribuïdors i companyies) perquè expliquin la seva experiència artística en l'àmbit internacional. D'altra banda, es realitzen sessions formatives que aporten noves eines de gestió per facilitar la internacionalització de les companyies, els professionals i les empreses del sector.

Jornades adreçades a empreses d'arts escèniques, companyies especialitzades en arts de carrer, companyies de circ, companyies de dansa, companyies de carrer/sala, professionals, distribuïdors, tècnics i gestors culturals.

HORARI I ESPAI

Les jornades s'estructuren en dues sessions que tindran lloc a Barcelona. A continuació trobareu els continguts de la primera sessió i la pestanya d'inscripció.

1. La internacionalització en les arts de carrer (I).
Dilluns, 12 d'abril del 2010. 9:00 h - 14:00 h.
Barcelona Activa - Sala Emprèn. C/ Llacuna, 162-164. Barcelona
(Inscripció oberta)

2. La internacionalització en les arts de carrer (II ).
Dilluns, 28 de juny del 2010. 9:30h - 18:00 h
Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Dr. Melcior Colet. C/ Buenos Aires, 56-58
(Més informació properament)

La internacionalització en les arts de carrer (I)

9:00 h - 9:15 h
Presentació sessió: Edgar Garcia, director de l'Àrea de Desenvolupament Empresarial de l'ICIC i Oriol Martí, adjunt a la gerència de FiraTàrrega

9:15 h-10:00 h
Mercats internacionals d'arts escèniques. Els diferents rols entre fires i festivals. A càrrec de Mike Ribalta (cap de l'àrea de professionals de FiraTàrrega).

10:00 h-10:30 h
Polítiques de suport a la internacionalització de les companyies catalanes a través de Catalan Arts. A càrrec de Marisol López (directora de l'Àrea de Promoció Internacional de l'ICIC) i exemple del treball de les oficines de l'ICIC a Europa. A càrrec de Jordi Puy (director de l'oficina de l'ICIC a Londres).

10:30 h – 11:00 h PAUSA CAFÈ
11:00 h - 12:30 h
Taula 1: Per què els festivals programem companyies internacionals? Mecanismes, factors i raons per programar companyies catalanes als festivals internacionals. Ponents: Renzo Barsotti del festival Imaginarius (Santa Maria da Feira, Portugal), Werner Schrempf del festival La Strada (Graz, Àustria), Martine Linaer del festival Theater Op de Markt (Hasselt, Bèlgica) i Marta Almirall, directora de festes de l'Institut de Cultura de Barcelona. Modera: Mike Ribalta.

12:30 h - 14:00 h
Taula 2: L'experiència de la internacionalització de distribuïdors i companyies catalanes. Ponents: Carles Treviño (FreeArt), Fani Benages (Fani Benages Projectes Artístics), Sílvia Lorente (Nats Nus), Bet Miralta (Escarlata Circus) i Rosa Arnaiz (La Fura dels Baus). Modera: Marisol López.

Inscripcions a
http://www20.gencat.cat/portal/site/CulturaDepartament/menuitem.01121f9326561a075a2a63a7b0c0e1a0/?vgnextoid=01f43fed9d00e110VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&appInstanceName=default

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Traces al Mercat de les Flors

Ahir al Mercat s´hi respirava un aire diferent, abans de començar ja s´hi notava alegria, la gent hi anava per a veure circ. Traces es una proposta de la Cia Les sept doights de la main, ( per explicar-ho millor, els de Les sept doights de la main van agafar cinc joves recent sortits de l´escola de Montreal per a muntar un espectacle). Una proposta molt coreografiada amb petits esquitxos de text, que revelen una mica la personalitat de cada un i deixen florir les seves virtuts en un ritme i una energia molt potents. Amb 25 anys mes o menys semblen criatures jugant amunt hi avall, amb tot el que troben, una cosa després de l`altra oferint a vegades petites estones una mica lentes, al costat d´unes del tot trepidants. La majoria d´ells, provenen d´una escola de circ de Sant Francisco on hi ha un professor originari de Xina. I els moments d´acrobàcia, son els que realment sobresurten i et queden al cap: Mortal amb pirueta d´un dels germans Cruz, en torre a sobre del altre ( clau d´un m

Mirando a YUkali al CAixa Forum

Aquest dissabte a les 21 hores Mirando A Yukali a l'Auditori del Caixaforum. es veu que han retallat un munt tota la programació cultural, la cultura és una de les principals formes que es veuen amenaçades per la crisis econòmica, quan nosaltres no hem pogut fer cap tipus d'especulació i intentem viure al marge de tot capitalisme liberal brusc i assassí. però bé que necessitem treballar!! els bancs per tal de blanquejar diners inverteixen amb art però ara que no en tenen ni dels bancs podrem viure.... és tot un rollo!!! ens pensàvem que tot baixaria i que per fi la crisis posaria un altre cop el món , la gasolina els habitatges més assequibles, però qui acaba pagant els errors dels avariciosos son els més febles i no sé si ells hi paguen gaire!! bé jo no hi entenc però m'han demanat que s'ha de omplir la sala si no segurament ja no es faran més coses de aquestes de circ al caixa forum, com si ara nosaltres haguéssim de fer la promoció! doncs aquí estic, convidant-vos a

SOPAPO WEON , Ricardo Gallardo

                En Ricardo Gallardo ens ha deixat L'artista, formador, director i col·laborador de nombroses iniciatives de circva morir dissabte a la nit en un accident El nostre amic Ricardo Gallardo va morir la nit de dissabte en un accident de moto. Ricardo, format a a la Universitat ARCIS de Santiago de Xile, i més tard a Bèlgica, Paris i Cuba, va formar amb Irina Zadek el duo Lavados amb el qual va participar a nombrosos festivals i cabarets a Holanda, Suïssa i Alemanya. A Barcelona, va crear amb Andrés Melero la companyia Deados, de la qual destaca la producció Kampingplatz, amb la qual han girat per nombrosos països. Ricardo Gallardo, soci de l’APCC, era profesor de l’escola, de circ Rogelio Rivel, membre de la comissió artística de l’Ateneu Popular 9 Barris i col•laborador de La Central del Circ en diversos projectes, com els actuals Circoneta o Disparate!. Gallardo també va ser director de muntatges com el 15è Circ d'Hivern, l'espectacle Circumstàncie