3.08.2012

La mítica companyia catalana serà a Sant Cugat fins aquest diumenge

Bernat Bella
Cultura La mítica companyia catalana serà a Sant Cugat fins aquest diumenge
El Circ Raluy posarà el punt i final a la seva estada a la ciutat aquest diumenge, dia 11 de març, després d’oferir una quinzena d’espectacles. Milers de santcugatencs, més de 500 dels quals han estat convidats pel TOT Sant Cugat, ja han gaudit de la màgia del mític Circ Raluy, que ha presentat el seu nou espectacle Generacions. La companyia catalana està formada majoritàriament per membres de la família Raluy, i en aquest nou muntatge han posat damunt de l’escenari la cinquena generació de la família, a banda d’incorporar idees de membres de totes les edats dels Raluy.

Més que anar el circ
El Circ Raluy és molt més que un circ. Només acostant-se als voltants de la carpa que han instal·lat a Can Vernet, ja respires l’ambient del circ més clàssic i et transportes a les fires que tots tenim al cap de l’edat mitjana. Desenes de carroses antigues restaurades a l’entrada ja permeten als espectadors viure des del primer minut la màgia i l’encant del Circ Raluy, que combina aspectes més tradicionals amb la modernitat però amb l’amor pel circ sempre present.

Amb un públic infantil entregat, l’espectacle del Circ Raluy fa participar constantment als espectadors, que fins i tot tenen la sensació que influeixen i decideixen el desenvolupament de l’actuació. A banda de les diferents generacions dels Raluy que participen del muntatge, en aquesta ocasió el circ s’impregna del misticisme de l’Índia, el millor del trapezisme francès i la màgia xinesa amb un ós panda robotitzat de dos metres que calca els moviments dels humans. Per primera vegada hem vist a l’escenari la cinquena generació de la família, dues nenes de 12 i 14 anys, que han atrapat al públic amb un número acrobàtic d’allò ben original.

I, com sempre, no podia faltar la figura del pallasso, el mític Claret Papiol, que anava apareixent entre número i número per exaltar als més petits. I l’estrella del circ? Pels més petits, en Sandro, un personatge que apareixia constament amb ganes de cantar i passar una bona estaona però sempre el volien fer fora.