6.19.2012


La XXIII a. edició del Festival ‘al Carrer’ escalfa motors

El Festival Internacional de Teatre i animació de Viladecans se celebrarà els propers 6,7 i 8 de juliol
El Festival de Teatre 'Al Carrer' de Viladecans, la cita més important en el calendari d'estiu de la ciutat, arribarà aquest any els propers 6, 7 i 8 de juliol. La XXIII a. edició del festival presentarà  una trentena de companyies amb propostes de circ, animació, dansa i pirotècnia.

El plat fort del festival d'enguany  arribarà  a les 01 hores del divendres 6 de juliol amb la companyia francesa Karnavires  que presenta  'Nul n'entre ici s'il n'est pas géomètre', un vissió particular de la ‘Divina Comedia’ de Dante.  

Un altre dels muntatges més interessants segons el codirector del festival, Jaume Antich,  és l’espectacle de la Cia Sifó ‘L’Enreixat’ , una proposta que treballa tècniques de circ i d’escalada, que tracta sobre la necessitat de prendre decisions davant les múltiples direccions que es troben en el camí de la vida. L’espectacle es podrà veure divendres i dissabte a partir de les 24 hores al jardí municipal.

En quant a la resta de propostes, aquest any s’ha fet una doble aposta, per una banda serà molt important la presència de companyies de circ. ‘Ja fa un parell d'anys que apostem per els espectacles de circ. Aquest any destaquen les companyies Pistolet, Ymedioteatro, els Elegants, Trifaldó, el Trio Zindare, el Circ Teatre Modern, etc i la proliferació d’accions itinerants a la Rambla Modolell’ ha comentat Jaume Antich.

D’altra banda, enguany és vol donar molta importància a la participació de les entitats locals amb la dansa dels Street Style, Dream Box, Ainin Imra o Anthurium. En el marc de la participació d’entitats locals destaquen dues propostes, tal com ens comenta Xavier Campón, codirector de la present edició del festival ‘Ens fa molta il·lusió presentar dues novetats locals, per una banda l’espectacle de clausura del festival, diumenge al vespre, a càrrec Cor & cants, i l’actuació de la gent de Caviga, un centre ocupacional per a persones amb disminució, que posaran en escena una obra de teatre al carrer Sant Joan divendres i dissabte a les 22 hores’. 

Finalment, i com ja s’ha fet els darrers anys, el jardí Municipal acollirà diumenge a la tarda el final de curs de música de l’Ateneu de les Arts.

En quant els escenaris del festiva, i com a l’edició passada, es concentraran al barri antic de la ciutat. Hi haurà espectacles al Jardí Municipal, la rambla Modolell, la plaça de la Vila, la zona de vianants al carrer Àngel Guimerà i la Plaça Saint Herblain  i els espectacles de pirotècnia de gran format es concentraran davant de l’Atrium.