7.06.2012


'Per Amor a L'Hart', vuitena edició del Festival d'Art al carrer

Les places de l'Ajuntament i Lluis Companys serán els escenaris

El 6 i 7 de juliol, L’Hospitalet acull diferents expressions d'arts escèniques. Dansa, circ i teatre ompliran els carrers, en un festival que no ha escapat de la crisi. El festival  'Per Amor a L'Hart', l’organitzen l'entitat Bipol•art i la Regidoria de Joventut.
Tot ja està a punt per començar una nova edició del Festival Per Amor a L’Hart. Són dos dies en què la ciutat es converteix en un aparador on artistes i espectadors comparteixen protagonisme. Des de l’any 2005, han passat per L’Hospitalet companyies de primer ordre dins el món de les arts escèniques amb espectacles de carrer.
Una de les novetats serà la incorporació d’un nou escenari. “Afegim la Rambla Marina, en concret a la Plaça Lluis Companys perquè totes les activitats les fèiem a la Plaça de l’Ajuntament i era una mica caòtic en quan a proves de so, etc.”
L’entitat Bipol.art, que organitza aquest festival, vol apropar la creació contemporània a tota la ciutadania, mitjançant l’art al carrer. El seu president, Ramón Orida, explica que estan “molt contents de poder organitzar aquest festival. Per L’Hospitalet han passat companyies molt importants. Enguany ens ve la companyia Ieto, que ha estat Premi Nacional de Circ de França. Tot això, la gent ens ho valora molt”.
En aquesta edició, diu Ramón Orida, “veurem molta dansa i molt de circ. Entre d’altres, podrem veure un espectacle de flamenc contemporani i tancarem el Festival amb un espectacle de super cabaret”.
El circ oferirà espectacles per a tota la família, com ara l’actuació de Los2play, Los Herrerita i Ale Risorio. La dansa estarà representada per les companyies Vero Cendoya i Increpación Danza. Tampoc faltaran a la seva cita les batalles de breakdance, un dels clàssics del programa.
El festival d’art de carrer de L’Hospitalet tancarà dissabte la seva programació amb un espectacle de cabaret amb Dani Orviz, Ambizurdos, Fakir Testa, Duo Laos i Claudio Parente, entre altres. (Consulta el programa).

Com no podia ser d’una altra manera, la crisi també ha afectat aquesta edició de Per amor a L’Hart. Segons Orida “hem hagut de reduir el numero de companyies per qüestions econòmiques. Si la crisi ja afecta a la cultura en general, a les arts escèniques encara és més dura. Però tenim moltes ganes i energies i seguirem endavant”