9.16.2012

L’art circense acomiada hui al Mim de Sueca que ha reunit uns 20.000 espectadors

 
 
 
 
 
Titola Teatre
Sis companyies de circ valencianes es donaran cita hui diumenge en la Mostra Internacional de MIM de Sueca per a posar punt i final al festival valencià amb diversos espectacles multidisciplinars que mostren les perspectives i tècniques més innovadores de l’art circense contemporani.

Després de quatre intensos dies amb més de mig centenar de representacions, la 23a Mostra Internacional de Mim s’acomiada este diumenge fins a l’any que ve amb un còctel del millor circ protagonitzat per sis companyies integrants de l’Associació de Professionals del Circ de la Comunitat Valenciana (APCCV). Un Combinat de circ que acollirà el Centre Municipal Bernat i Baldoví en el qual podrem veure a través de diferents propostes les infinites possibilitats de l’art circense més contemporani, la seua poètica i les seues habilitats.
Creada en 2008 a Anglaterra per Víctor Garmendia i Gonzalo Fernández, Insomnia Company presenta en el MIM la seua última creació, L’Amagatall de Somnis. Un espectacle premiat amb l’ajuda a projectes emergents de Teatres de la Generalitat Valenciana que fusiona el teatre físic, la música en directe, els jocs malabars i l’humor per a obrir-nos una finestra al món dels somnis amagats.
Las acrobacias aéreas y la danza contemporánea se fusionan en The Miss Les acrobàcias aèries i la dansa contemporània es fusionen en The Miss Watson Lou´s adventures, una peça que pertany a un espectacle multidisciplinari que està en creació i en el qual la companyia Subcielo conta una historia a partir de cossos expressius en l’aire i el sòl amb un tractament dramàtic, estètic i emotiu. Beu també de diferents arts la proposta que presenta El Fedito en la recerca d’un nou llenguatge circens que abaste en l’escenari disciplines com l’escultura, l’escenografia, l’arquitectura i el gest. El resultat, Tótem, es desenvolupa en una atmosfera minimalista que barreja els malabars i l’escultura, i que convida al públic a deixar-se dur per la imaginació, la poesia i el misticisme. I la conjunció del circ, dansa, música i teatre gestual són els ingredients que conformen les 2 estrellas Michelín amb les quals la companyia Titola Teatre arriba a la 23a Mostra Internacional de Mim. Una creació en la qual coneixerem a dos eixelebrats xefs que ens mostraran amb humor, malabars, màgia i acrobàcies, els seus millors plats culinaris.
Finalment, la Compañía Escénica presentarà el seu enigmàtic TicTacTictic, un joc entorn a la monotonia i la repetició, entre el digital i l’humà. Un espectacle on la música en directe, la manipulació d’objectes, el teatre gestual i les tècniques de circ dialoguen amb els audiovisuals projectats que evolucionen en temps real respecte al què succeïx, en un escenari viu i canviant que desdibuixa els límits físics del cos, el so i el propi temps. El muntatge és el resultat de les primeres investigacions del Projecte Escènic Digital Interactiu (EDI) dintre d’una recerca de noves formes d’expressió escènica. I per la seua banda, la companyia La Bella Tourportarà al MIM un espectacle que, amb el mateix títol que el nom de la companyia, presenta a dos pallassos molt experimentats que realitzen tots els papers possibles en un espectacle de circ, acròbats mossos de pista, equilibristes, acomodadors, etc., amb l’única intenció de divertir i sorprendre al públic.