5.30.2013

Reus es la capital del Circ , el circ politit a Reus


L’alcalde, Carles Pellicer, ha volgut remarcar, junt amb el regidor de cultura, Joaquim Sorio, la importància de les arts del circ i el gest a la ciutat «Reus és la capital del circ, així com n'és de la formació i innovació en aquest àmbit», amb aquestes paraules l'alcalde de Reus ha volgut remarcar l'aposta de la ciutat per la Fira de circ Trapezi i pel batxillerat que versa sobre aquest art i del qual aquest any se’n ofertarà la segona edició pels estudiants de 4t d'ESO que accediran als estudis de Batxillerat el proper curs.

«La política cultural que volem és compartida i justa. L'Ajuntament buscarà totes les col·laboracions possibles amb entitats i institucions que són el cor i l’ànima de la cultura de Reus. Comptem amb el compromís incondicional de la Generalitat, la Diputació i ens privats», ha dit l'Alcalde. En referència a la Fira Trapezi ha ofert diverses dades d'interès. La 17ª edició d’aquest any tanca amb equilibri zero, sense dèficit, per primera vegada. La Fira del 2009 va tancar amb un dèficit de més de 63.000 euros, la del 2010 superava els 50.000, la del 2011 (any d'eleccions municipals) de 121.123 i la del 2012, més de 33.000 euros.

Sobre els darrers cessaments i acomiadaments en els ens culturals de la ciutat,  Pellicer ha explicat que «tot govern té dret a reestructurar de tant en tant els  organigrames que va dissenyar. La reorganització interna de l'àrea de cultura és per millorar el canvi en la gestió i els canvis no han acabat. Ara que portem dos anys i hem vist com funciona tot, hem decidit obrir aquest procés de reorganització». També ha citat al seu predecessor, Lluís Miquel Pérez, del qual ha manifestat la seva discrepància amb les crítiques que l'exalcalde va difondre sobre la Fira Trapezi d'aquest any el dia que s’inaugurava, així com s’ha mostrat contrari a les enganxines que es van repartir per la ciutat els dies de fira ens els que es deia que «Trapezi, així no».

Cal dir que l’edició d’aquest any havia comptat amb un increment del pressupost del 8 % gràcies al premi otorgat pel Ministerio de Cultura dotat en 30.000 euros tot i que la programació es va veure reduïda en un 35%. Els teatres Bartrina i Fortuny tenen programació pels propers mesos després de tres mesos d’aturada, en quatre setmanes es donarà el tret de sortida a la Festa Major de Sant Pere i la tardor mantindrà els festivals COS, Memorimage i d’altres. Pellicer ha remarcat que la cultura ha de ser «sostenible» i que s’ha d’anar amb molta cura amb els diners públics, «amb què i com es gasten».