És difícil trobar experiències on el circ sigui una eina educativa dins del currículum escolar. És a dir, que permeti als alumnes adquirir les competències necessàries per aprovar i passar de curs. El circ més enllà del món extraescolar.
Circ a escola
Circ al currículum escolar
Una experiència que funciona des de fa un anys és el CIRC ÈXIT. Un projecte que es porta a terme a l’Ateneu Popular 9 Barris i que depèn del Consorci d’Educació de Barcelona.
El mateix Consorci d’Educació diu que “La realització per part de l'alumnat i la implicació del professorat vincula l'experiència viscuda i els aprenentatges del taller de circ amb la vida educativa a l'institut i provoca en aquesta última canvis significatius. Aquesta motivació pot ser utilitzada per l'equip docent per a treballar altres continguts curriculars a les aules del centre.” Aquest continguts curriculars són les matemàtiques o la història per exemple.
Diferents instituts ho han realitzat i repeteixen. El Guineueta, el Sant Andreu, Papasseit, entre molts altres. Aquí pots veure el blog del projecte que han realitzat els alumnes del Circ Èxit del INS Joan d’Àustria.