Passa al contingut principal

Circ i Justícia a l´Avui

Fa uns dies en el diari Avui, va sortir aquest article:

El "Circ o el judici" de l'11-m
DESCLOT

Avui comença a l'Audiència Nacional el judici del segle, que intentarà establir les responsabilitats criminals dels atemptats de l'11-M. Molt bé. Passaran potser mesos abans que se'n faci pública la sentència. N'hi haurà per remenar síndries. La premsa del quilòmetre zero còsmic en traurà tant de profit com pugui. En veurem de tots els colors. Filtracions interessades i esbiaixades, pressions i extorsions en nom de la llibertat i la veritat. Tothom les té, a la boca i a la mà, la llibertat i la veritat. Enhorabona. N'hi ha per demanar la carta d'exiliat fins que tot això acabi. Alguns senyors de la ràdio i la premsa més bèsties s'han dedicat en els tres últims anys a teixir lentament una teoria de la conspiració, plena de peces soltes i d'especulacions incomprensibles. Segons proclamen i bramen, hi ha dues trames negres. La dels dirigents del PSOE que van impulsar o tolerar un atac d'ETA disfressat amb turbant integrista, i la dels periodistes també socialistes que tracten de treure importància a les grans "troballes" de la investigació dels enramadors de conspiracions. Així ho escrivia ahir amb totes les lletres el paraperiodista Federico Jiménez Losantos. I no passa res. Aquests articles amb una difamació criminal insuportable èticament i legalment no tenen fiscal que els denunciï. Tota aquesta gentola ha arribat a una conclusió prèvia a qualsevol sentència. Han fet de policies i de magistrats, i no es creuran res que no sigui la bola que han anat engrandint amb fantasia i bilis. Segons Don Federico, avui comença "el judici o el circ". Ell -i molts amb ell- voldrien que comencés una altra història. I si no comença, no és perquè no ho intentin, sinó perquè a l'Espanya del 2007 la gent té moltes més coses a perdre que a la del 1936.


Aquest, es un dels molts articles i en els quals s´utilitza el nom del circ per a desqualificar el treball d´algun col·lectiu, seria fàcil de la meva part reprovar aquest text tot dient que el circ és molts cops una cosa molt seriosa, i que hi regna la poesia i l´amor. Tot al contrari, el circ sempre ha estat una plataforma de mentiders i tramposos.

No molt mes tard de la creació del circ modern amb Philip Astley ell crea el seu circ a Londres, després va a paris i quan torna a Londres un dels seus col·laboradors Franconni aprofita per a fer un altre coliseu per a fer-li la competència. La competència feroç és un dels mals del circ, encara hi han circs paràsits que treballen en competència, seguint circs mes grossos, arrancant-li la publicitat o modificant-la per que la gent es pensi que va al seu circ i no al altre.

De mentiders també n´h i han al món del circ, el mes famós en Barnum, que va arribar a la fama amb Tom Thum segons ell el nan més petit del mon que a sobre era admirall, i moltes més rareses amb les quals va arribar a fundar el Barnum & Bailey, L´espectacle més gran del mon, Aqui a principis de segle XX hi havia un home anomenat Quebedo que tenía un circ de puces. Però encara hi han mentiders, s´ha d´anar molt en compte per que no et venguin gat per llebra, a vegades el millor del mon, no ho es pas.O l´unic circ amb cadires comodes, es una carpa com un altra. O perfi un circ de qualitat a Barcelona: je, je, je. O una nova forma de fer circ.O l´artista que ve de la india i es tant catalana com jo. O per primera vegada a Catalunya... Algunes mentides es poden entendre com a recurs poètic, altres només serveixen per a desprestigiar més el nom del circ. A més menys sap de circ el públic general, més el pots enganyar.

I com no, el circ es una empresa i com en casi totes, hi han empreses que plagien, empreses que paguen menys als immigrants per a la mateixa feina, i com no els nens al tercer mon hi treballen en condicions poc favorables.

Tot i això la majoria de gent del circ que conec, són molt nobles, i el que veig es que els que no ho són es perquè fan massa política o massa empresa, per tant no sé de qui es la culpa si del circ o de la política.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Traces al Mercat de les Flors

Ahir al Mercat s´hi respirava un aire diferent, abans de començar ja s´hi notava alegria, la gent hi anava per a veure circ. Traces es una proposta de la Cia Les sept doights de la main, ( per explicar-ho millor, els de Les sept doights de la main van agafar cinc joves recent sortits de l´escola de Montreal per a muntar un espectacle). Una proposta molt coreografiada amb petits esquitxos de text, que revelen una mica la personalitat de cada un i deixen florir les seves virtuts en un ritme i una energia molt potents. Amb 25 anys mes o menys semblen criatures jugant amunt hi avall, amb tot el que troben, una cosa després de l`altra oferint a vegades petites estones una mica lentes, al costat d´unes del tot trepidants. La majoria d´ells, provenen d´una escola de circ de Sant Francisco on hi ha un professor originari de Xina. I els moments d´acrobàcia, son els que realment sobresurten i et queden al cap: Mortal amb pirueta d´un dels germans Cruz, en torre a sobre del altre ( clau d´un m

Mirando a YUkali al CAixa Forum

Aquest dissabte a les 21 hores Mirando A Yukali a l'Auditori del Caixaforum. es veu que han retallat un munt tota la programació cultural, la cultura és una de les principals formes que es veuen amenaçades per la crisis econòmica, quan nosaltres no hem pogut fer cap tipus d'especulació i intentem viure al marge de tot capitalisme liberal brusc i assassí. però bé que necessitem treballar!! els bancs per tal de blanquejar diners inverteixen amb art però ara que no en tenen ni dels bancs podrem viure.... és tot un rollo!!! ens pensàvem que tot baixaria i que per fi la crisis posaria un altre cop el món , la gasolina els habitatges més assequibles, però qui acaba pagant els errors dels avariciosos son els més febles i no sé si ells hi paguen gaire!! bé jo no hi entenc però m'han demanat que s'ha de omplir la sala si no segurament ja no es faran més coses de aquestes de circ al caixa forum, com si ara nosaltres haguéssim de fer la promoció! doncs aquí estic, convidant-vos a

7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre

VII "Malabaria" Herrera de Pga. 7-9 Octubre Notapor aitortxuherrera » Dom Sep 04, 2011 11:36 am 7º ENCUENTRO DE MALABARISTAS MALABARIA 7, 8 y 9 octubre 2011 Herrera de Pisuerga (PALENCIA) VIERNES 7 19:00. Recepción de participantes e inscripciones. Lugar. Centro Juvenil. CONTACTO: encuentromalabaria@hotmail.com JAIME - 661921226 disponible a partir de las 22:00 Precio del encuentro es de 13€ en la preinscripción (antes del día 7 de octubre) y de 15 € en el encuentro. Incluye: camiseta, chapa, identificaciones, desayuno sabado y domingo, comida del sábado y domingo, alojamiento, talleres, acceso a las instalaciones y alguna sorpresa. POR RAZONES DE SEGURIDAD E HIGIENE NO SE ADMITEN ANIMALES EN TODAS LAS INSTALACIONES DEL ENCUENTRO Ingresar la preinscripción en Caixa – 2100 6080 54 0200015462 En concepto. Malabaria 2011, NOMBRE APELLIDOS y traed el recibo del pago al encuentro. OS ESPERAMOS ¡HASTA LA VISTA MALABARISTAS! ATENCION: puedes colaborar con el Malabaria comprando pape