Passa al contingut principal

La Troupe, circ a tot ritme


Aquest cap de setmana i els dos següents al patí del TNC hi ha la Troupe, circ a tot ritme. Això és un conglomerat interessant d'artistes pensat per un públic familiar. Hi apareixen:

Biel de Solfasirc, amb malabars i corda fluixa
Los 2Play, amb acrobàcia còmica de terra
De Mortimers, amb la música amb directa i alguna entrada còmica
Lola de Lorrojo, al trapezi
Boni, direcció, presentació i gran final amb la participació del públic

Tots ells fan part dels seus espectacles amb alguna variant per ajuntar-ho tot.

Comentaris

Anònim ha dit…
Como es que no hay comentarios sobre un espectaculo representado en el TEATRO NACIONAL CATALUNYA
como es que el critico de turno , no dice nada ni un comentario en la prensa eso si ya empiezan hacer casting para el proximo estreno circense incluso con gira 2010
Joan Ramon ha dit…
Be jo no he fet cap comentari, per que només vaig anar al passe de premsa, i ho van fer a l´interior per que plovia, i a part de tots els números magnífics de tots plegats no tinc gaire cosa mes a dir, es clar que hi havien punts fluixos però en un passe de premsa es molt normal de totes maneres t'animo a que ho facis. Segurament no hi han crítiques als diaris, per que es un espectacle de públic familiar, i en aquest país no es consideren prou importants com per a fer-ne critica. hi ha moltes coses que vaig a veure i no escric i les raons son varies a vegades mandra, a vegades per que no tinc clar el que en penso.
Trobo que aquest blog es un bon lloc per a compartir pensaments... espero dons la teva crítica....
URI ha dit…
Aquí hi podeu llegir la crítica del Marcel Barrera al Punt titulat "Un bon entreteniment":

http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/-/43596.html

Jo ho he comentat més en profunditat, perquè ja havia vist tots els números i ja els havia comentat amb anterioritat. També cal saber les condicions de la producció perquè poguessin fer quelcom més que ajuntar els números.
URI ha dit…
I avui encara una altra crítica l'Avui de Jordi Jané:

http://paper.avui.cat/article/cultura/166312/nacional/circ.html
Anònim ha dit…
ElComentari

no ha significat cap pas endavant

El Nacional i el circ
Jordi Jané

El TNC acaba de programar l'espectacle d'al·luvió La troupe, circ a tot ritme! en unes circumstàncies que generen algunes preguntes bàsiques, fundacionals. A la roda de premsa (13 de maig), l'acròbata aèria Lola (Lorrojo) va denunciar que la precarietat econòmica amb què s'ha hagut de treballar ha obligat a reduir dràsticament el període d'assajos. La retallada del 50% en cultura a causa de la combinació crisi-espoli fiscal ha afectat els pressupostos del TNC, que també ha hagut de prescindir d'assessors clau com Joan Font i Sol Picó. En conseqüència, s'han hagut de conjuminar els números aportats per cada companyia (Lorrojo, 2 Play, Solfasirc, De Mortimers i Boni, director i Monsieur Loyal) amb força menys temps del previst inicialment. En termes de normalització del nostre circ, una primera conclusió és que aquesta col·laboració amb el Nacional -enllà d'un nou target de públic-, no ha significat cap pas endavant.

L'espectacle (16 artistes en escena) ha fet el ple i ha agradat a totes 6 sessions, un resultat que obliga encara més a formular preguntes directament relacionades amb el Pla Integral de Circ. Després de tres dècades de misèria i en el moment actual d'eclosió d'un circ català que encara no disposa de productors privats que vulguin o puguin arriscar capital, ¿no correspon al TNC suplir aquesta funció fins que el nostre mercat circense es normalitzi? ¿No pot el TNC fer residències de circ com ja fa amb la dansa? ¿No pot incloure un percentatge més gran d'espectacles de circ en la seva programació anual per a adults? ¿No és responsabilitat dels equipaments públics arribar fins on (almenys de moment) no arriba la iniciativa privada?
Anònim ha dit…
El TNC ofereix un espectacle col·lectiu de circ al jardí i, si plou, a la sala de pintures
16/05/09 02:00 - Barcelona - J.B email protegit
Notícies de ...

* Barcelona
* Girona

L'experiència és un grau. L'any passat es va acabar la sequera coincidint amb la programació a l'aire lliure al Teatre Nacional de Catalunya. La majoria de les funcions del grup de dansa aèria i vertical Deambulants es van haver d'anul·lar. El TNC ja n'ha après. Des d'avui cada dissabte i diumenge fins al 31 de maig hi ha disposats dos espais per a La troupe, circ a tot ritme. El titular és el jardí. El d'emergència, la sala de pintures. L'espectacle (una representació col·lectiva de circ amb pàtina teatral) inclou artistes de formacions catalanes com ara Mortimers, Boni, Lola (de la Cia. Lorrojo), els 2Play i Biel Rosselló (de Solfasirc).

Boni és l'amo de la pista. Ha descartat presentar els seus habituals números de monocicle. Només manté la sortida dels Papagayos (que també es va veure en la programació familiar del Poliorama). Una inoportuna tendinitis li impedirà fer un número d'acrobàcia musical amb Rosselló. Ell es vesteix penjat d'una corda fluixa poèticament. Lola prepara un número de trapezi. Però sembla que si plou haurà de fer un exercici de teles a la sala de pintura. Els 2Play és el grup que surt més ben parat amb la seva acrobàcia mà a mà que completa amb la comèdia amb el personatge una acròbata despistada. Els Mortimers posen la música en directe i continuen gaudint de l'èxit amb el seu número de cops de mans al pit i les natges, que fa anys que tenen en cartera.
Anònim ha dit…
CÀSTING: ARTISTES DE CIRC PER ESPECTACLE TEATRAL DIRIGIT PER LLUÍS DANÉS (CAL PRESENTAR CV I MATERIAL GRÀFIC ABANS DEL 4 DE JUNY)


CONVOCATÒRIA D’AUDICIÓ DIRIGIDA A PROFESSIONALS DEL CIRC ESPECIALISTES EN SALT, ACROBÀCIA I EQUILIBRI AMB CAPACITATS INTERPRETATIVES I/O MUSICALS (INSTRUMENT i/o VEU) PER A PRODUCCIÓ TEATRAL DIRIGIDA PER LLUIS DANÉS I CO-PRODUÏDA PER SANTAMANDRA PRODUCCIONS I EL TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA, I QUE S’ESTRENARÀ A LA SALA GRAN DEL TNC EL 17 DE DESEMBRE DE 2009. DISPONIBILITAT PER A ASSAJOS DE SETEMBRE A DESEMBRE DE 2009. POSSIBILITATS DE GIRA DURANT EL 2010.
Joan Ramon ha dit…
No m´acaba d´agradar que el Jordi Jané digui que no hi han productors privats. Sembla que en cada article s´hagi de dir el que no hi ha...
Per a mi hi han quantitat de autoproduccions petites i mitjanes, i us puc assegurar que la majoria de companyies catalanes arrisquen diners per a tirar endavant els seus espectacles.

Entrades populars d'aquest blog

Traces al Mercat de les Flors

Ahir al Mercat s´hi respirava un aire diferent, abans de començar ja s´hi notava alegria, la gent hi anava per a veure circ. Traces es una proposta de la Cia Les sept doights de la main, ( per explicar-ho millor, els de Les sept doights de la main van agafar cinc joves recent sortits de l´escola de Montreal per a muntar un espectacle). Una proposta molt coreografiada amb petits esquitxos de text, que revelen una mica la personalitat de cada un i deixen florir les seves virtuts en un ritme i una energia molt potents. Amb 25 anys mes o menys semblen criatures jugant amunt hi avall, amb tot el que troben, una cosa després de l`altra oferint a vegades petites estones una mica lentes, al costat d´unes del tot trepidants. La majoria d´ells, provenen d´una escola de circ de Sant Francisco on hi ha un professor originari de Xina. I els moments d´acrobàcia, son els que realment sobresurten i et queden al cap: Mortal amb pirueta d´un dels germans Cruz, en torre a sobre del altre ( clau d´un m

Mirando a YUkali al CAixa Forum

Aquest dissabte a les 21 hores Mirando A Yukali a l'Auditori del Caixaforum. es veu que han retallat un munt tota la programació cultural, la cultura és una de les principals formes que es veuen amenaçades per la crisis econòmica, quan nosaltres no hem pogut fer cap tipus d'especulació i intentem viure al marge de tot capitalisme liberal brusc i assassí. però bé que necessitem treballar!! els bancs per tal de blanquejar diners inverteixen amb art però ara que no en tenen ni dels bancs podrem viure.... és tot un rollo!!! ens pensàvem que tot baixaria i que per fi la crisis posaria un altre cop el món , la gasolina els habitatges més assequibles, però qui acaba pagant els errors dels avariciosos son els més febles i no sé si ells hi paguen gaire!! bé jo no hi entenc però m'han demanat que s'ha de omplir la sala si no segurament ja no es faran més coses de aquestes de circ al caixa forum, com si ara nosaltres haguéssim de fer la promoció! doncs aquí estic, convidant-vos a

SOPAPO WEON , Ricardo Gallardo

                En Ricardo Gallardo ens ha deixat L'artista, formador, director i col·laborador de nombroses iniciatives de circva morir dissabte a la nit en un accident El nostre amic Ricardo Gallardo va morir la nit de dissabte en un accident de moto. Ricardo, format a a la Universitat ARCIS de Santiago de Xile, i més tard a Bèlgica, Paris i Cuba, va formar amb Irina Zadek el duo Lavados amb el qual va participar a nombrosos festivals i cabarets a Holanda, Suïssa i Alemanya. A Barcelona, va crear amb Andrés Melero la companyia Deados, de la qual destaca la producció Kampingplatz, amb la qual han girat per nombrosos països. Ricardo Gallardo, soci de l’APCC, era profesor de l’escola, de circ Rogelio Rivel, membre de la comissió artística de l’Ateneu Popular 9 Barris i col•laborador de La Central del Circ en diversos projectes, com els actuals Circoneta o Disparate!. Gallardo també va ser director de muntatges com el 15è Circ d'Hivern, l'espectacle Circumstàncie